Dobro došli

Haris Creperia u Beogradu će se pobrinuti da svi posetioci uživaju u jedinstvenim ukusima slanih, slatkih crepa, vafla, omleta na plotni, tosteva i salata, sladoleda i sve to iz domaće recepture.

Kako su nastale krepe?

Postoje mnoge priče i legende o nastanku KREPE..

A tu je i priča o vojvotkinji Ani iz Engleske koja se izgubila u šumi. Spasili su je vilenjaci i želeći da je ugoste, na vatri su ispekli krepe od crnih žitarica (fragopuro) koje su donosili sa Krita i stare Grčke, Istoka… Vojvotkinji Ani su se toliko svidele da je po povratku u dvor naredila kuvaru da ih spremi za dvor i celo kraljevstvo.

Šta su zapravo krepe?

Krepa je nešto nalik našoj palačinki samo bogatije, kreativnije, a bogami i ukusnije. Krepe su grčki specijalitet. Veoma su tražene i rasprostranjene na Kritu odakle je originalno restoran Hari’s. Ako tražite palačinke u Beogradu, krepe će sigurno biti dobar izbor da isprobate nešto poznato, a ipak novo.

Oblik i boja krepe predstavljaju sunce – izvor energije koja se budi u proleće posle duge hladne zime. Krepe se spremaju na poseban način koji se godinama usavršavao na Kritu, a sada se služi kod nas u Beogradu. Kuvari koriste više vrsta brašna, margarin, malo magije i puno ljubavi jer kako kažu „hrana mora da diše“.a prenosom fragopuro brašna sa Krita u Evropu, možete konzumirati naše proizvode i osetiti preneti duh istorije u raznim izborima i ukusima…

Na Kritu od 1998. postoje tri radnje koje svojim ukusima i mirisima opčinjavaju posetioce. U Beogradu je četvrta novootvorena radnja, četvrti član porodice koji se priključio braći na Kritu… Crepe se prave na plotni i prolaze kroz poseban tretman od testa do smese i punjenja. Sama struktura i način pripreme su različiti od uobičajenog.

 

Jelovnik Hari’s Creperia izgleda kao knjiga. Dok listate u potrazi sa savršenim zalogajem normalno je da vam na pamet padne neka kombinacija koje nema, ali ne brinite. Osoblje će vam napraviti krepu ili vafl sa vašim unikatnim izborom sastojaka.
Ono što će vas sigurno oduševiti je način na koji serviraju hranu.

Kažu da je najteži trenutak kod nas zapravo čekanje da stigne vaša hrana dok konobar prolazi pored vas noseći tuđe porudžbine od kojih polazi voda na usta… treba to izdržati.

Utisci

  • I posle meni lako….Evo vi mi recite kako bi vi izdržali da sedite u lokalu gde je enterijer za smazati, gde sve miriše na vanilu, čokoladu i sveže pečeni waffles. Gde ti balice krenu čim ugledaš konobara sa porcijom u rukama, naravno za nekog drugog. Pa ti stigne to neodoljivo čudo koje ti treba samo da slikaš, pa paziš da slučajno ne zakačiš negde dekoraciju a moliš u sebi Boga da ti bar mali prsrić dotakne taj preliv od čokolade sa sitno seckanim jagodama. Jooooooj ! Gde je meni lako????????‍♀️ muke su to! Borba! Eto zato sam večito ????

    Irena Mitrović

Pratite nas na Instagramu

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.